7 must-haves voor jouw studentenkamer

Posted in Blog by on november 12, 2020

Verhuizen is veel werk, maar je kamer decoreren is leuk! Of je nu de afgelopen weken ‘The Home Edit’ of ‘Tyding up with Marie Kondo’ hebt ge-bingewatched, velen van jullie vertellen ons hoeveel je er van houdt om je kamer helemaal je eigen plekje te maken….. Het inrichten van je studenten kamer is een van die onderschatte bezigheden. Elk jaar is het een nieuwe start … nieuwe kamer, nieuw jaar, nieuwe doelen! Er gaat echt niets boven het gevoel nadat je klaar bent met het ordenen en decoreren van je kamer. En dit is één ding dat C-19 niet voor je kan verpesten, jouw eigen kamer is belangrijker dan ooit.

Door de jaren heen hebben we ontdekt dat er 7 must-haves zijn om je studentenkamer helemaal je eigen te maken. Natuurlijk, het is gemakkelijk om te zeggen wat handig is om te hebben, maar waar kun je het krijgen en hoe breng je het allemaal samen om je perfecte kleine universum te creëren? Gelukkig hebben we dat voor je uitgezocht, zodat je dat niet hoeft te doen!

Laten we eerst eens kijken wat we moeten meenemen:

 

Opslag, opslag en meer opslag!

Je kunt nooit genoeg opslagruimte hebben en dat is een feit. Het vinden van meubels die ook dienst doen als opslag kan een geweldige manier zijn om het meeste uit de ruimte te halen. Opslag onder het bed is ook een geweldige plek om dingen achter te laten die je niet dagelijks nodig hebt, zoals je weekendschoenen, winterkleren, extra beddengoed en vervelende koffers. .

 

Opbergers

Niemand wil een bureau vol papieren en we kennen het gevoel dat je niks kunt vinden op je bureau. De oplossing – bureauopbergers. Maak van je bureau een kunstwerk en een ruimte waar je graag in werkt of studeert. Deze opberges komen in verschillende kleuren, patronen en stijlen dus genoeg keuze! Kies wat het beste bij je past en begin je schooljaar georganiseerd.

 

Foto’s

Geen enkele studenren kamer is compleet zonder foto’s. Sommigen houden ervan hun prikbord te bedekken en enorme fotowanden te maken met foto’s die op kleur zijn geordend, anderen houden van een paar op een plank, hun bureau of nachtkastje. Wat je voorkeur ook is, foto’s maken je kamer huiselijk en persoonlijk, vooral wanneer je voor het eerst aankomt.

Als je een ~ chique ~ fotomuur wilt met foto’s van je favoriete films of leuke collages, kun je het beste op Pinterest kijken. Voeg trefwoorden/zinnen toe aan je zoekopdracht, zoals ‘esthetisch’, ‘muurcollage’ en ‘achtergrond’ om te vinden wat je zoekt. Of je nu een kalmerende, zen-ruimte probeert te creëren of iets speciaals zoals TopGear of Legally Blonde leuk vindt, daar is een Pinterest-bord voor!

** LET OP: let goed op wanneer je begint met pinnen, zodat je niet in een diepe fotozoektocht terechtkomt! **

 

Sfeerverlichting

Sfeerverlichting maakt alles beter. Kerstverlichting kan de sfeer van je kamer zo snel veranderen. En bovendien is het nooit te vroeg om je kamer op te fleuren met kerstversieringen.

 

Kleine planten, grote planten, alle planten

Planten zijn een erg populaire decoratie en we omdringen ons binnen graag met het buitenleven. Bovendien zijn planten ook goed voor het verhogen van zuurstof binnenshuis. Als je jezelf niet vertrouwt om een ​​plant in leven te houden, begin dan met een plant die minimale aandacht nodig heeft om in leven te blijven, zoals een cactus.

 

Heel veel leuke kussens

Ze zijn niet alleen supercomfortabel, ze zijn ook onmisbaar om je kamer er gezellig te maken. Of je het nu leuk vindt om te combineren met een miljoen verschillende prints, of ze twee aan twee wilt matchen, verwen jezelf en investeer in een paar super comfortabele kussens.

 

 

Spiegels

Spiegels zijn een geweldig hulpmiddel om je kamer er ruimer uit te laten zien en natuurlijk essentieel om je outfit-van-de-dag te laten zien op de gram.

Al deze dingen zijn geweldig, maar waar kun je ze krijgen? Hieronder vindt je een aantal leuke winkels in Nederland waar je al je decoraties kunt vinden.

 

Aanbevolen winkels voor onze must-haves:

– Hema
– Primark Home
– Action
– IKEA
– Xenos
– Blokker

€€

– H&M Home
– ZARA Home
– De Bijenkorf
– Wehkamp.nl
– Made.com

 

Doe inspiratie op!

Bij Nido houden we van het inrichten van onze studenten kamers, van kleur tot zwart-wit we kunnen er niet genoeg van krijgen. Welke kleuren kun je matchen en hoe zien de items eruit in je nido-kamer? Wij zijn geen experts maar delen graag onze ontwerpen met jou. Laat je inspireren hoe jij jouw nieuwe studentenkamer kunt inrichten.

Alle items zijn gekocht bij H&M Home, IKEA of HEMA en kijk hoe het staat in je nieuwe studenten kamer.

Of als je meer van een kleurtje houdt, bekijk deze studio met een vleugje groen!