Support en advies voor studenten en ouders

 

 

Aangezien Coronavirus (COVID-19) de wereldwijde gemeenschap blijft beïnvloeden, willen we je ervan verzekeren dat de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze studenten in onze gemeenschap onze topprioriteit is.

We houden de situatie nauwlettend in de gaten en volgen proactief het advies op van de gezondheidszorg, de Wereldgezondheidsorganisatie en het RIVM om ervoor te zorgen dat we de implicaties van Coronavirus effectief beheren en waar nodig reageren.

We zijn ook in gesprek met onze inwoners, universitaire partners en leveranciers en zullen dagelijks het advies van de gezondheidszorg en de overheid blijven volgen om ervoor te zorgen dat onze gezondheids- en veiligheidsprocedures en veelgestelde vragen up-to-date zijn. Daarnaast blijven we onze bewoners ondersteunen en voorzien van de meest actuele informatie.

We hebben een veelgestelde vragen document over COVID-19 gemaakt om de studenten die bij ons wonen en hun ouders te ondersteunen en te adviseren, die kun je hieronder vinden.

Laatst bijgewerk: 25.06.2020

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

Wat is coronavirus (COVID-19)?

COVID-19 is een nieuwe ziekte die je longen en luchtwegen kan aantasten. Het wordt veroorzaakt door een virus dat coronavirus wordt genoemd.

 

Wat zijn de symptomen of coronavirus (COVID-19)?

Op basis van huidig bewijs omvatten de symptomen koorts (hoge temperatuur), een droge aanhoudende hoest, beklemmend gevoel op de borst of kortademigheid.

Hoe kan ik voorkomen dat ik coronavirus oploop of verspreid?

Het RIVM adviseert het volgende:

Doen:

 • Was je handen vaak met water en zeep – doe dit minimaal 20 seconden
 • Was altijd je handen wanneer je thuiskomt
 • Gebruik een handdesinfectiemiddel op alcoholbasis als er geen zeep of water beschikbaar is
 • Bedek je mond en neus met een tissue of je mouw (niet met je handen) wanneer je hoest of niest
 • Doe gebruikte tissues onmiddellijk in de prullenbak en was daarna je handen
 • Probeer nauw contact met mensen die ziek zijn te vermijden
 • Blijf zoveel mogelijk thuis
 • Vermijd alle bijeenkomsten en drukke plaatsen
 • Gebruik je telefoon, online services of apps om je huisarts te contacten indien nodig

Niet doen:

 • Raak je ogen, neus of mond niet aan als je handen niet schoon zijn
 • Schud geen handen

 

Ik vermoed dat ik coronavirus heb, of dat een van mijn buren is naar me toe gekomen en zegt dat ze denken dat ze besmet zijn. Wat moet ik doen? 

Het volgende geldt voor iedereen:

Blijf thuis met symptomen van verkoudheid, hoest, keelpijn of koorts en vermijd sociaal contact. Bel de huisarts alleen als de symptomen verergeren (koorts boven 38 graden Celsius en ademhalingsproblemen) en je medische hulp nodig hebt.

Als je één of meer klachten heb kun je je laten testen. Klik voor meer informatie over testen hier.

Laat een lid van het team van de Nido-residentie onmiddellijk (bij voorkeur via de telefoon) weten wanneer je symptomen van coronavirus hebt en jezelf moet isoleren. Wij kunnen je het advies en de ondersteuning geven die je gedurende deze periode nodig hebt.

Hoe lang thuis blijven 

Je moet ten minste 24 uur geen symptomen (koorts, hoest of verkoudheid) hebben voordat je uit isolatie mag

Als je in contact komt met iemand die symptomen heeft, moet je 14 dagen thuis blijven en jezelf isoleren.

Lees het RIVM-advies over thuis blijven.

 

Wat moet ik doen als ik een onderliggende gezondheidstoestand heb? 

 • Als iemand in het gezin/huishouden koorts, verkoudheid en/of hoest heeft: vermijd zoveel mogelijk in dezelfde kamer te verblijven
 • Beperk sociaal contact en vermijd groepen
 • Vermijd zoveel mogelijk het openbaar vervoer, vooral tijdens de spits
 • Beperk het winkelen, vooral tijdens de spits. Vraag iemand anders of laat boodschappen thuis bezorgen
 • Ga niet naar school/universiteit/onderwijsinstellingen

Als je symptomen verergeren, neem dan telefonisch contact op met je huisarts om te bespreken of je moet worden getest. Lees het RIVM-advies over onderliggende gezondheidsproblemen.

 

Wie loopt er risico?  

Je loopt mogelijk een bijzonder hoog risico om ernstig ziek te worden met coronavirus als je een van de volgende afwijkingen hebt:

 • Afwijkingen en functiestoornissen van de luchtwegen en longen
 • Chronische hartziekte
 • Suikerziekte
 • Ernstige nierziekte die leidt tot dialyse of niertransplantatie;
 • Verminderde weerstand tegen infecties door medicatie voor auto-immuunziekten, na orgaantransplantatie, hematologische aandoeningen, aangeboren of later ontwikkelende immuunstoornissen die behandeling vereisen, of bij chemotherapie en / of bestraling bij kankerpatiënten
 • HIV-infectie in overleg met de HIV-behandelaar

We zijn ons ervan bewust dat een klein aantal van onze studenten ernstige onderliggende gezondheidsproblemen heeft, waardoor ze bijzonder kwetsbaar kunnen worden als ze coronavirus oplopen. Laat het ons weten als je je zorgen maakt, en we kunnen kijken naar de ondersteuning die we kunnen bieden.

Studenten kunnen een arts raadplegen, maar omdat de RIVM-diensten onder druk kunnen staan, worden mensen aangemoedigd om in eerste instantie Het Rode Kruis 070-44 55 888 te bellen en anders de RIVM-hulplijn 0800-1351.

 

Wat kan ik doen als ik me zorgen maak over het coronavirus? 

Het is volkomen begrijpelijk dat je misschien bezorgd bent over het coronavirus en de impact die het op je leven kan hebben, vooral omdat dit kan betekenen dat je gevraagd wordt thuis te blijven of andere mensen te vermijden.

Mind heeft hier een gids gemaakt die zich richt op mentaal gezond blijven in het licht van de huidige situatie en we moedigen alle studenten die zich zorgen maken aan om de informatie zorgvuldig te lezen.

 

Hoe groot is de kans dat het coronavirus zich in de woning verspreidt? 

De Nederlandse regering verwacht een aanzienlijke verspreiding van het virus onder de bevolking en dat betekent dat er waarschijnlijk gevallen zullen zijn.

Wanneer we een of meer corona patiënten bij een van onze woningen hebben, zullen we snel en besluitvaardig handelen om ervoor te zorgen dat de getroffenen de juiste ondersteuning, begeleiding en behandeling krijgen en in staat zijn om zichzelf te isoleren. We zorgen er ook voor dat alle bewoners de juiste informatie en advies krijgen om de risico’s te beheersen. Als wij of het RIVM van mening zijn dat je in contact bent geweest met een besmet persoon, wordt je hierover geïnformeerd en krijg je passende ondersteuning.

 

Hoe reageert Nido Student op COVID-19? 

De gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze studenten is onze topprioriteit.

Dagelijks komt een operationele en strategische crisisgroep samen, onder leiding van onze CEO Brian Welsh. We volgen de situatie op de voet en volgen proactief de adviezen van de Wereldgezondheidsorganisatie en het RIVM op, door de gezondheidszorg en de overheid, om ervoor te zorgen dat we de implicaties van het coronavirus effectief beheren en waar nodig reageren.

Binnen onze woningen:

 • We doen ons best om handdesinfectiemiddel voor alle woningen op voorraad te houden, zodat iedereen die in elk van onze gebouwen kan gebruiken. Zoals je weet, is er momenteel een nationaal tekort, maar we werken er hard aan om dit voor jou en onze teams te regelen, waar het mogelijk opraakt
 • De beste manier om je handen schoon te houden is door zeep en water te gebruiken, die we voor je beschikbaar hebben. We raden je aan je handen regelmatig te wassen
 • Alle gemeenschappelijke ruimtes worden dagelijks, ook in het weekend, vaker schoongemaakt, met de focus op in- en uitgangsknoppen, liftknoppen en deurgrepen
 • Posters met actueel advies en begeleiding zijn te vinden in alle Nido woningen
 • Een nieuwe bezoekersvragenlijst en aanmelding zijn vereist bij binnenkomst van nieuwe bezoekers om ervoor te zorgen dat onze gasten geen symptomen hebben die onze gemeenschap in gevaar kunnen brengen
 • We raden onze studenten aan om sociale bijeenkomsten te beperken en geen bezoekers te hebben
 • We hebben het evenementenprogramma van Nido geannuleerd en bieden nu een virtueel evenementen programma aan via Instagram en Facebook.
 • We organiseren alleen virtuele rondleidingen door de woningen
 • We verminderen het contact met bewoners en behandelen alleen essentiële onderhoudspunten om het risico op verspreiding te minimaliseren
 • We raden ten zeerste aan dat al onze studenten de meest recente richtlijnen van het RIVM en de Wereldgezondheidsorganisatie volgen

 

Zullen de gemeenschappelijke ruimtes open zijn? 

De gemeenschappelijke ruimtes, waarbij ook de fitness ruimte, zullen weer open gaan op 1 juli. We vragen studenten die verkoudheid of griepachtige symptomen vertonen, zoals beschreven op deze pagina’s, zichzelf isoleren en het advies van de overheid om thuis te blijven volgen.

 

Gaan de evenementen door zoals gepland? 

Uit voorzorg en in overeenstemming met de richtlijnen van de regering hebben we onze geplande evenementen voorlopig geannuleerd. Je zal een bericht krijgen wanneer ze opnieuw beginnen.

 

Wat moet ik mijn familie vertellen over de coronavirus-situatie bij Nido? 

Vraag hen de informatie op deze pagina’s te lezen, zodat ze bekend zijn met de stappen die Nido Student neemt om het risico op coronavirusinfectie in onze woningen te beperken.

Houd regelmatig contact met hen om hen te laten weten dat je in orde bent.

 

Ik ben een bezorgde ouder van een student bij Nido Student. Wat moet ik doen? 

We begrijpen dat dit een zorgelijke tijd is en dat u zich misschien zorgen maakt over de veiligheid van uw kind. Wees gerust dat de gezondheid, veiligheid en het welzijn van onze studenten onze topprioriteit is. We blijven ons protocol bijwerken naarmate de situatie evolueert en hebben meerdere maatregelen genomen om het risico op het oplopen van coronavirus in onze woningen te minimaliseren.

Het mentale welzijn van onze studenten is voor ons net zo belangrijk als hun fysieke welzijn. We erkennen dat onze studenten zich in deze onzekere en uitdagende tijd misschien angstig en gestrest voelen. We wijzen hen op professionele bronnen over welzijn en delen onze eigen inhoud en ideeën over hoe ze positief, actief en verbonden kunnen blijven.

Blijf in nauw contact met je kind. Moedig hen aan om vertrouwd te raken met de informatie en het advies op deze pagina’s. Vraag hen ook om regelmatig hun e-mailaccounts te controleren op updates.

We blijven ervoor zorgen dat ze over de informatie en ondersteuning beschikken die ze nodig hebben en we stellen uw steun op prijs door hen ook aan te moedigen de laatste adviezen en begeleiding van het RIVM en de Nederlandse overheid op te volgen.

 

Ik ben een internationale student – kan ik naar huis gaan? 

We begrijpen dat sommige studenten, vooral die uit het buitenland, misschien angstig zijn en dat je misschien overweegt naar huis terug te keren. Als je besluit om naar huis terug te keren, is het belangrijk dat je ons laat weten dat je vertrekt.

We zouden ook alle studenten willen vragen om verstandige voorzorgsmaatregelen te nemen, waaronder niet naar een gebied reizen waar een reiswaarschuwing geldt.

 

Ik ben van plan om naar het buitenland te reizen – wat moet ik doen? 

Raadpleeg en volg het laatste advies van Buitenlandsze Zaken (BZ) over reizen buiten Nederland.

Landen over de hele wereld voeren verhoogde gezondheidsonderzoeken op bij binnenkomst of uitgang aan hun grenzen en velen hebben het besluit genomen om reizen/toegang voor buitenlanders op te schorten.

We raden reizigers ten zeerste aan om hun vluchtstatus voorafgaand aan de reis te bevestigen, om extra tijd te geven voor immigratie- en gezondheidsonderzoeken op luchthavens en om de nieuwste vereisten en updates voor je bestemming te controleren.

 

ONS ADVIES VOOR TOEKOMSTIGE STUDENTEN 

 

Overweegt Nido nog steeds nieuwe boekingen voor september 2020? 

Ja, we blijven openstaan ​​voor alle toepassingen en zullen onze veelgestelde vragen bijwerken zodra er nieuwe informatie beschikbaar komt. Neem rechtstreeks contact met ons op als je nog vragen hebt.

 

Doet Nido nog steeds bezichtigingen? 

Op het moment geven wij een beperkt aantal rondleidingen. Als jij graag een rondleiding wilt, neem dan contact op met de residentie en maak een afspraak. Let op, wij doen alleen bezichtingen op afspraak en beperkte tijden zijn beschikbaar.

Meer informatie: