De beste studie café’s in Utrecht

Posted in Blog by puck on november 12, 2020

Opzoek naar een plek voor een inhaalslag voor je op opdrachten of je focussen om je voor te bereiden op je examens? Verspreid over de stad, Utrecht biedt genoeg leuke plekken om te studeren, weg van je universiteitsbibliotheek in de vorm van een aantal uitstekende cafés.

Of je nu houdt van een goede kop koffie of opzoek bent naar een plek met goed broodjes, er is een leuke plek voor iedereen. De sfeer van een cafe is vaak meer ontspannen dan in de campusbibliotheek, en je bent vrij om te genieten een lekkere kop koffie zonder omringd te worden door massa’s gestreste studenten.

Ben je een Utrechtse student die op zoek is naar een nieuwe plek om te studeren, of dat nu alleen is of met je studiegenoten, bekijk dan deze lijst met de beste studiecafés in de stad.

 

1. Het Gegeven Paard

Het Gegeven Paard is een Grand Café in Utrecht waar veel studenten je al voor gingen. Deze studieplek bevindt zich naast Utrecht Centraal Station en is daardoor zeer goed bereikbaar vanaf Nido Utrecht.

Als je niet goed bent in alleen studeren, kun je gemakkelijk anderen meenemen naar deze studieplek. De lange tafels zorgen ervoor dat iedereen voldoende ruimte heeft. Het Gegeven Paard is zeven dagen per week geopend, dus in Utrecht heb je altijd wel een studieplek waar je heen kunt. Dit café biedt ook een zeer smakelijke lunch- en dinerkaart om je studentendag af te sluiten met wat ontspanning.

Adres: Vredenburgkade 11, 3511 WC Utrecht

 

2. Daen’s

Ben je ‘s ochtends op je best? Pak je laptop en ga aan de slag bij Daen’s. Het café gaat om 7 uur open en is perfect voor vroege vogels. Dit café is extra bijzonder omdat het ook een kas en kledingwinkel heeft. Een verandering in je omgeving is vaak precies wat je nodig hebt om verder te kunnen. Hiervoor hoef je op deze unieke studieplek niet eens het pand af. Dat zie je nergens anders in Utrecht.

Adres: Korte Minrebroederstraat 13-17, Utrecht

 

3. ‘t Koffieboontje

Dit is een hippe plek waar je lekkere koffie en lekkernijen kunt vinden! Je kunt hier de hele dag veilig zitten met je laptop. Er komen veel jonge mensen, dus je bent zeker niet de enige student die studeert. Je kunt ook lekker ontbijten en echt goede koffie krijgen voor het geval je vroeg wilt beginnen. Sinds kort zijn er twee locaties, beide gelegen op een top locatie midden in de stad!

Adres: Oudegracht 92 & Gruttersdijk 42.

 

4. Koffiebar Ludwig

Ludwig is voor veel Utrechtse studenten een favoriete studieplek. Deze gezellige koffieplek gaat vroeg open en heeft gemakkelijke en betaalbare sandwiches en panini’s voor de lunch. Ludwig ligt midden in de universiteitswijk en dus een perfecte plek voor een studiedag.

Adres: Drift 9, 3512 BR, Utrecht

 

5. Lewis Book Café

De naam zegt het al, dit is een plek die bedoeld is om met plezier een boek te lezen. Boeken zijn zelfs verkrijgbaar in het café! Daarom is deze plek lekker rustig en ideaal om te studeren. Naast lekkere koffie zijn er ook heerlijke smoothies. Houdt u van een pauze, dan biedt dit café heerlijke High Tea’s of heerlijke broodjes voor de lunch.

Adres: Achter Clarenburg 39, 3511 JH, Utrecht

 

Ben jij opzoek naar studentenaccommodatie in Utrecht? Bekijk onze gloednieuwe studentenwoning Nido Utrecht of neem contact met ons op.