Groningen

STUDENTENWONINGEN IN GRONINGEN

Ben je student en op zoek naar een gloednieuw en stijlvol ontworpen studio in Groningen? Dan zit je hier goed. Nido Student opent het kortverblijf gebouw in februari 2020 in deze progressieve en groene stad.

Onze Nido nieuwe in Groningen biedt volledig gemeubileerde en moderne studio’s aan voor zowel kort als langere verblijven. Nido Groningen ligt op slechts 2 minuten fietsen van het Zernikecomplex van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), dus je kunt letterlijk uit je bed rollen om naar het Unie te gaan. De Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen zijn ook maar een kort stukje fietsen.

We nemen vanaf nu boekingen aan voor ons kortverblijf gebouw en onze modelstudio is geopend, kom jij langs voor een rondleiding? Boekingen voor onze contracten voor langer verblijf worden geopend in het voorjaar van 2020.

WAT IS INBEGREPEN?

 • Fietsenstalling Fietsenstalling
 • Openbaar vervoer op 15 min. lopen Openbaar vervoer op 15 min. lopen
 • Sociale lounges Sociale lounges
 • Fitnessruimte Fitnessruimte
 • Schoonmaakdiensten beschikbaar Schoonmaakdiensten beschikbaar
 • Wasserij Wasserij
 • Regelmatige evenementen Regelmatige evenementen
 • 24/7 beveiliging 24/7 beveiliging
 • Nutsvoorzieningen inbegrepen Nutsvoorzieningen inbegrepen
 • 100 Mbps WiFi 100 Mbps WiFi
 • Plaatselijk onderhoudsteam Plaatselijk onderhoudsteam
 • Studeerruimten Studeerruimten
 • Exclusieve eetkamer Exclusieve eetkamer
 • Gamesruimte Gamesruimte

Kamers & prijzen

vanaf €703.24/maand
Onze studio's in Nido Groningen zijn ideaal voor het studentenleven. Elke studio heeft een eigen badkamer en kitchenette. Kies uit verschillende kamergroottes en verdiepingen om de gezelligste kamer in Groningen te creëren.

Faciliteiten

Alle studentenkamers van Nido Groningen zijn volledig gemeubileerd, zodat je er gelijk kunt intrekken. Ze zijn allemaal uitgerust met doucheruimte en keuken. Je kunt genieten van een comfortabel tweepersoonsbed, bureau, grote kledingkast, lange spiegel, ruime opslagmogelijkheden en diverse handig geplaatste stopcontacten. Je nieuwe kamer is specifiek ontworpen om aan het studentenleven te voldoen, dus je bent van alle gemakken voorzien om het maximale uit je Groningse studententijd te halen.

Dit gebouw heeft maar liefst 600 kamers, met talloze gedeelde sociale en studieruimten die vanaf september 2020 beschikbaar zijn. Voor wie graag snel nieuwe vrienden maakt, zijn de sociale en gamesruimten hier uitstekend geschikt voor. Of als je vrienden op bezoek hebt, kun je onze exclusive dining room boeken om een perfecte avondmaaltijd te bereiden.

We hopen dat je onze rustige en inspirerende studieruimten handig en productief vindt; ze zijn perfect voor groepsprojecten of zelfstandig studeren. Onze supersnelle WiFi is beschikbaar doorheen het gebouw, dus je kunt waar je maar wilt studeren, relaxen of socializen.

Omgeving van Groningen

De stad Groningen bruist van creativiteit en energie. Met meer dan 40.000 studenten en een levendige cafécultuur zorgt dit ervoor dat je je gelijk bij aankomst thuisvoelt.

De stad staat bekend om zijn met bomen omzoomde kanalen en verassende autovrije centrum; deze fiets-liefhebbende stad bruist van cultuur. Als je graag het nachtleven van Groningen ontdekt, moet je richting Poelestraat en de omliggende omgeving trekken, vooral als de zon schijnt!

Nido Groningen is slechts enkele minuten lopen van winkels, bars, cafés en het centrum van deze prachtige stad, dus dé plek om je studentenjaren te vertoeven. Je bevindt je vlak bij diverse hogescholen en universiteiten waaronder:

 • Rijksuniversiteit Groningen – Zernike Campus
 • Hanzehogeschool Groningen – Zernike Campus
 • University College Groningen
 • Rijksuniversiteit Groningen
 • Hanzehogeschool Groningen

Van en naar colleges te gaan was nog nooit zo makkelijk, je kan gerust even thuis gaan lunchen en tussendoor gebruik te maken van de vele ruime studeerruimten. Woon in Nido Groningen en bevind je dicht bij alles moois wat Groningen te bieden heeft.

 

NIDO GRONINGEN
Hoogeweg 1, Groningen, Netherlands, 9746 TN
Groningen@NidoStudent.com


EAT, SEE, SHOP EN EXPERIENCE GRONINGEN:

Het Free Café

Het Free Café Groningen is een studentenproject dat is opgezet om het voedselafval in de stad te verminderen. Het café maakt maaltijden van voedseldonaties van locale Groningse boeren, bakkerijen, markten en winkels om op die manier het plaatselijke afval te minimaliseren. Iedereen kan en mag langskomen! Een fantastisch project dat je goed doet voelen, terwijl je een gratis diner oppeuzelt dat door vrijwilligers is bereid. Je kunt altijd een handje komen helpen als je wat tijd overhebt!

Van Oldenbarneveltlaan 6, 9716 EJ Groningen, Nederland

Het Free Café website

Brasserie Zernike

Deze bevindt zich op de Zernike campus en is werkelijk een favoriet van studenten voor een heerlijke lunch of lekker bakkie koffie. Het is een relaxte eetgelegenheid op slechts minuten van Nido Groningen en serveert enkele smaakvolle en gezonde salades, geroosterde sandwiches en snacks in een comfortabele omgeving. Superhandig als je tussen colleges even snel iets gezonds naar binnen wilt werken.

Zernikepark 4, 9747 AN Groningen, Nederland

Brasserie Zernike website

Oude binnenstad van Groningen

De oude binnenstad van Groningen met talloze speciale fiets- en wandelpaden is een fantastische plek om te relaxen en de prachtige architectuur van de stad te bewonderen. Je kunt er genieten van vele wonderschone gebouwen, zoals het stadhuis in neoclassicistische stijl of het Goudkantoor dat is gebouwd tijdens de renaissance. Andere hoogtepunten bestaan uit Huis Cardinaal en Prinsenhof.

Grote Markt, Groningen, Nederland

Cultureel centrum Groninger Forum

Het Groninger Forum is nog steeds in aanbouw maar opent in 2019. Het wordt het nieuwe culturele centrum van Groningen, met een bibliotheek, bioscoop en grote delen van het Groninger Museum. Het bevindt zich direct aan de Nieuwe Markt met zijn vele cafés en restaurants, dus dit is eigenlijk een must visit als je aankomt om te studeren!

Hereplein, 73, 9711 GD Groningen

Cultureel centrum Groninger Forum website

Winkelcentrum Paddepoel

Paddepoel is slechts 8 minuten fietsen van Nido Groningen en heeft alles wat een student nodig heeft om bij te blijven op het gebied van kleding, boeken en fietsen. Bovendien zijn er diverse trendy design- en conceptstores, kappers, eetgelegenheden en bars. Aan keuze zeker geen gebrek!

Eikenlaan 330, 9742 AP Groningen

Winkelcentrum Paddepoel website

Zernike Campus

Op slechts 2 minuten van het gebouw van Nido Groningen. Het Zernikecomplex, zoals het ook wel wordt genoemd, omvat alles wat je op een dag nodig hebt. Kies je favorieten in de kleine supermarkt, ga voor een koffie in de espressobar of geef zelfs je fiets een opfrisbeurt terwijl je in de schoolbanken zit.

Nettelbosje 2, 9747 AG Groningen, Nederland

Zernike Campus website

Rijksuniversiteit Groningen

De Zernike Campus van Rijksuniversiteit Groningen ligt op slechts 2 minuten fietsen van Nido Groningen. Je kunt rechtstreeks vanuit je bed naar de colleges rollen. En je bent tussen je colleges door zo weer in Nido Groningen voor lunch of om te studeren in een van de vredige studieruimten.

Rijksuniversiteit Groningen, Postbus 72, 9700 AB Groningen, Nederland

Rijksuniversiteit Groningen website

Hanzehogeschool Groningen

Nido Groningen is een fantastische plek om te wonen als je studeert aan de Hanzehogeschool Groningen. Het ligt op steenworp afstand van de campus dus het is supereenvoudig om naar colleges te gaan.

Zernikeplein 7, 9747 AS Groningen, Nederland

Hanzehogeschool Groningen website

MELD JE AAN OP DE NIDO STUDENT WACHTLIJST

KOM OP DE WACHTLIJST